2013. december 16., hétfő

Ásványok és ékszerek a Lurdy Ház börzéjén

Újabb hét, újabb börze. Gondoltuk erre is kinézünk. Igazából nem tudtuk, hogy mire számítsunk, mert ehhez hasonló börzén még nem nagyon voltunk korábban. Végül is a nap gyorsan elszaladt és az időnket is hasznosan töltöttük: láttunk számos hazai és külhoni szépséget, rengeteget beszélgettünk, simogattunk sündisznót és kígyót (lehet ott mondjuk pont a gyerekek voltak a célközönség, de egyetlen állat sem sértődött meg :))

New week, new fair. We thought, we should look around. We didn't really know, what to expect, because we never visited mineral fairs like this before.  The day flew away quickly, and we spent our time wisely: We saw some beautiful minerals, chatted around, played around with snakes and hedgehogs. :)


 A kép érkezésünk után pár perccel készült. Első blikkre kicsit nagy volt az "ezosokk" és az ékszerek is jobban domináltak mint az ásványok, de ha az ember jobban belevetette magát, azért megtalálta azt is, ami minket érdekelt. Fotóztam néhányat nektek:

The picture was taken after our arrival. At the first sight there was too many esoteric vendor and jeweler but if you stayed a bit longer you could find much more minerals. I shoot some for you:

A megyaszói faopálok (Krisztián István)

Some wood opals from Megyaszó

Vágott mátrai achátok. (Krisztián István)

Agates from Mátra.

Természetesen itt sem maradhattak ki a tarcali üvegopálok. (Kövecses-Varga Dániel)

Some Hyalite from Tarcal

Számos szépség Erdélyországból. (Sajnos nevet nem tudok, bocsánat)

Many minerals from Transylvania.

Tiroli almandinok

Almandines from Tyrol



És még több ásvány a világ más tájairól.

And some more minerals from all over the World.


De persze találkoztunk egy két fura dologgal is:

However we saw some weird things too:

Két meggyalázott ametiszt.... szegények:(

Two pieces of  dishonored amethysts... awww:(

Lehet, ez igazi, de mi azért jól megnézegettük.

It can be a real one, but we inspected it well.

"Marokkói kék obszidián" - hutaüveg...

"Blue obsidian from Marocco" - simple glass...

Összességében színvonalas történet kerekedett belőle. Az előadások közül is találtunk számunkra érdekeset. Kissé furcsálltam, hogy pont egy magyarországi ásványokról szóló előadáson ilyen családiasan voltunk. Ízlések és pofonok, szerintem mindenki megtalálta a maga szórakozását.

After all it was a good quality mineral fair. We found an interesting lecture too. It was a bit strange, that a lecture about the Hungarian minerals was rarely visited. But that's it, I think everyone found their interest.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése